Eco bouwen

2014-2015 staat volledig in het teken van onze bouw. We hebben eind 2013 een bouwgrond gekocht in Muizen, bij Mechelen. We vonden een restperceel in de dorpskern en besloten daar een ecologische en energiezuinige woning op te bouwen. Op een boogscheut van trein en bus, dus goed toegankelijk met openbaar vervoer. Met de fiets ben je op een goed kwartiertje in Mechelen centrum. Dat mobiliteitsaspect was zeker een doorslaggevende factor voor ons.

We hebben gekozen voor een houtskeletbouw met kalkhennep. Ons huis is getekend door Peter Vos van Barchi. Het houtskelet is op maat gemaakt en geplaatst door PEKO (zij legden ook het dak toe, plaatsten de veluxen en de regenpijpen enzo). Voor de kalkhennep in het dak werken we met Stroburo, zij gaven ons daarnaast ook een werfopstart als we beginnen aan de kalkhennep in de muren. Voor de rest doen we in de mate van het mogelijke zoveel mogelijk zelf.

Lees hier meer over isolatie met kurkkorrels.
Hier vind je meer info over een nieuwbouw van kalkhennep.

De komende maanden mag je nog meer blogposts over eco zelfbouwen verwachten. Je kan al die blogposts terugvinden in de categorie Bouwen.

Hierbij de links naar de overzichtsblogposts:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s