Wie ben ik

Isabel, no-nonsense prille dertiger, bezige bij, grote dierenvriend.

Houdt van…

haar lieve man en zoontje, vrienden en familie, genieten, gezelligheid, babbelen en lachen.

Houdt niet van…

afwassen, fietsen in de regen, onrecht en teveel rommel.

Zot van…

zich creatief uitleven: knutselen, naaien, koken, dansen en Pinterest.

Op mijn blog komt een beetje vanalles aan bod, met één rode (allez, groene) draad: duurzamer leven. Geen belerend vingertje dus, verre van, maar haalbare tips om jouw leven een beetje duurzamer te maken: van vervoer, over verzorging en upcycling tot bewuster koken. In 2015-2016 bouwden we ons eigen ecologisch huis, daar vind je heel wat blogposts over. Eind december 2016 werd ons leven verrijkt met een zoontje. En zo komen we in een nieuwe fase, ook op deze blog: hoe kan je ecologisch leven met een baby?

Groener leven hoeft dus helemaal niet saai, duur of moeilijk te zijn!

Ik probeer te bloggen over dingen die ik zelf effectief heb uitgetest. Mijn blog volgt dus een beetje onze levensloop en de verschillende duurzame keuzes die we met ons gezinnetje proberen te maken.

Vind ik iets interessant, maar heb ik er zelf geen verstand van? Dan interview ik iemand die er meer van weet. Heb je een aanrader, commentaar of een nuancering? Aarzel dan vooral niet om deze hier te delen! Je kan me ook een mailtje sturen op greenwayoflife [at] hotmail [dot] com.

15 gedachtes over “Wie ben ik

 1. dit is een fantastische uitleg en inderdaad zéér belangrijk.
  Goed en duidelijk uitgelegd en een opsteker voor vegetariers en
  een stimulans voor diegenen die het nog niet zijn!
  Ook de andere opmerkingen zijn zeer belangrijk.
  ik heb het opgeslagen in mijn map/

  Proficiat voor dit nobele werk!

  jan

 2. Pingback: 2010 overzicht « My Green Way of Life

 3. Heb je al een ‘groene’ fotografe? Zo niet, ik kan je Sofie Luyten aanraden! Zoek naar haar werk via google!
  Prachtig initiatief!

 4. Dag Isabel
  Via de website van Green Evelien jouw site ontdekt. Ben geen groentje op ecologisch vlak, maar ik heb, na een half uurtje snuisteren, toch nog echt nieuwe dingen ontdekt!
  Proficiat! Nu nog mijn gezinsgenoten (man en twee tieners) verder mee de eco-toer op krijgen…. Ik blijf geïnteresseerd lezen want ik vind jouw site één van de betere die er zijn!

  • Dag Karolien,
   Waaw, dank je voor dit mooie compliment!
   Green Evelien staat wel een paar groene stapjes verder dan ik, maar alle beetjes helpen om een beetje meer duurzaamheid in ons leven te brengen hé!
   Groetjes, Isabel

  • Dag Karolien
   Ben jij de Karolien Goethals van de reactie in De Standaard op het opiniestuk van Hendrik Vandamme?
   Ik hoop dat het niet verkeerd overkomt, maar als jij Marie-Anne B. uitnodigt voor een ‘tour’ en een kop bio-thee … zou ik da ook eens mogen afkomen (of tegelijkertijd)?
   Alvast dank.
   Ivo

 5. in augustus bevalt men zus van haar 3de kindje, wij hadden een leuk ideetje gezien, de bloemkool/raapjes,.. bruine zaaizakjes die je zelf gemaakt had. Wij zouden dit ook graag maken maar hoe begin je eraan?

  • Veel plezier ermee! Je zal er zeker geen spijt van hebben om op deze manier te composteren! In België kan je de wormenbakken wel veel goedkoper aankopen via de milieudienst van je stad of gemeente. En je kan ze ook zelf maken door gaten te boren in een paar curverbakken en in de onderste een kraantje te zetten dat je bv. ook gebruikt voor een regenwaterton.

  • Hallo Hans,
   Wij waren na verschillende bezoeken aan Ecobouwers overtuigd van strobalen. Toen we met onze architect Peter Vos verkennende gesprekken hadden, had hij voor zijn schoonouders ee huis getekend met kalkhennep. Hij heeft dat toe toegelicht en toen we buiten kwamen wisten we het allemaal niet meer 🙂 maar gaandeweg hebben we meer info gekregen en gezocht en zijn we tot het besef gekomen dat kalkhennep ons gewoon beter lag. Qua isolatie en dikte van de muren zal het wel gelijkwaardig zijn, alleen de manier van bouwen is verschillend. Wat ons aansprak bij kalkhennep, is dat je dankzij de glijdende bekisting een reeds rechte muur hebt die makkelijker te lemen/bezetten is. Het is een materiaal dat eigenlijk ook handig te maken is, de muur wordt meteen hard en je kan snel de bekisting eraf halen. Het gaat hierdoor ook best snel vooruit. Het is heel ademend en blijft CO2 uit de lucht halen in het droogproces. Ik denk dat beide even goed zijn, maar dat je moet kiezen wat het best bij je past 🙂
   Gaan jullie ook ecologisch bouwen?
   Groetjes, Isabel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s