226. Ons houtskelet staat er!

De start is eerst een paar keer uitgesteld, ons geduld dus wat op de proef gesteld maar we zijn beloond voor ons geduld. Want echt uitstel was het niet: ze zijn minder snel op de werf komen werken, maar hebben intussen wel in het atelier zitten werken aan ons skelet (alles is dus op maat gemaakt, er komt niets prefab aan te pas). Dinsdag 7 april zijn ze begonnen en kijk, we zijn donderdag 23 april en het staat er!

Stille zaterdag werd de kraan geleverd. Best impressionant aangezien we in zo’n smal straatje wonen… Ze werd afgeladen in de grotere straat en dan vervolgens zo in onze straat gereden en op z’n plaats gezet.

Die zaterdag en maandag werd er dan volop al hout geleverd zodat ze dinsdag aan de slag konden gaan.

Vanaf dinsdag ging het razendsnel… Dinsdagavond waren de sokkels afgebrand met roofing (om te vermijden dat er opstijgend vocht vanuit de beton in het hout dringt) en lag de gehele roostering waterpas op de sokkels, bevestigd met een chemische verankering.

Woensdag stond het gelijkvloers helemaal recht, inclusief binnenmuren. Op de foto’s vind ik dat het er wel klein uitziet, maar da’s blijkbaar wel vaker als het houtskelet er staat 🙂 Eens de muren afgewerkt zijn, gaan we een beter zicht hebben op de look en feel van ons huis. In totaal is er een 200m² bewoonbare oppervlakte, wat voor ons voldoende is. Doordat er weinig binnenmuren zijn op het gelijkvloers, zal het ook een ruimtelijk gevoel geven.

Donderdag kwam de roostering bovenop het gelijkvloers (die dus de vloer van het eerste verdiep zal zijn).

Vrijdag stonden de buitenmuren van het eerste verdiep recht.

Maandag werden de binnenmuren van het eerste verdiep gezet, we kunnen ook eens omhoog en ‘rondlopen’ in ons huis 🙂

Dinsdag werd de roostering bovenop het eerste verdiep geplaatst (die dus de vloer van de zolder zal zijn). De uitstekende balken vooraan en achteraan zullen zorgen voor de dakoversteek die overmatige regen zal afweren en de hoogst staande zomerzon een beetje buiten zal houden.

Woensdag werd er niet gewerkt op de werf, donderdag werd de grote nokbalk die de hele lengte van het huis zal bestrijken, geleverd:

Maandag werd de voor- en achtergevel gemaakt en ook de tussenmuur die daar komt. Dat wordt de muur van onze slaapkamer.

Dinsdag werden de zoldermuren en de nokbalk gemonteerd, we beginnen nu beter te zien hoe ons huis er zal uitzien.

Woensdag en donderdag: de dakspanten komen erop en het skelet is klaar!

Vrijdag werden de kaders voor de Veluxen er nog in de dakspanten gezet.

6 gedachtes over “226. Ons houtskelet staat er!

  1. Wauw! En je moet geen schrik hebben dat het klein zal zijn, 200 m² is een behoorlijk ruim huis :-). Ik ben benieuwd naar de volgende berichten hier, over hoe de afwerking eruit zal gaan zien en zo. Veel plezier en succes!

  2. Gaaf zeg! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Dat het klein leek hadden wij ook toen ons vorige huis werd gebouwd. De fundering lag er: net of ze een rekenfout hadden gemaakt. Maar uiteindelijk bleken we zelfs met zijn vijven bijna te ‘verzuipen’ op die 150 m2 die het huis groot was 😉
    Het wordt vast prachtig. Houten huizen zijn zo fijn ❤

  3. 200 vierkante meter is ruim, hoor. Ik heb dat ook wel vaker als ze en huis bouwen dat het klein lijkt, maar soms is het, eens het af is, echt supergroot! Goed bezig daar! Leuk om de stapjes hier te kunnen volgen.

  4. Wauw, dat ziet er knap uit! Leuk om te lezen dat het er zo snel stond, want wij gaan ook een uitbouw doen met houtskelet en ik wist wel dat zoiets sneller gaat dan steentjes, maar ik had er geen idee van dat het zo snel ging!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s