213. Bekisting en beton

Begin december kwam de laatste fase van de fundering aan bod. De bekisting werd rond de sokkels gezet en hierop werd aangeduid tot op welk niveau de beton telkens moest komen. De mensen van Jules Frans komen bouwfolie, 200 betontegels en gewapende betonnetten van 8mm draaddikte leveren: alles dik in orde, super 🙂

In de funderingssleuven van de garage maken we een sleufje van nog 15 cm extra: we leggen de aardingslus erin en leggen die kleine sleuf terug dicht. Op die manier komt de beton niet in aanraking met de aardingslus (de beton zou de aardingslus aanvreten). De aardingslus ging ik halen bij Paul De Meutter: vriendelijke en behulpzame mensen die mij ook als vrouw au sérieux namen, altijd fijn ;-).

De aardingslus zal dan verder redelijk diep onder de oprit naar de elektriciteitskast komen, maar dat graven we later. We leggen bouwfolie, dan betontegels en gewapende betonnetten in de sokkels en in de garage. Omdat ze maandagnacht 8 december nog regen gaven, laten we de plastic van de sokkels aan één kant nog over de sokkels hangen.

betonmolenDinsdag 9 december hebben we meer chance met het weer: de zon komt er af en toe zelfs door. De sokkels waren volledig droog, in de garage was een beetje water maar dat gaat snel weg als we een heel klein gaatje in de plastic prikken. Er komt een betonpomp, een betonmolen met 11m³ (die maar nipt de straat in kan) en een betonmolen met 6m³. Nadat de betonpomp volledig geïnstalleerd is, komen de betonmolens één voor één achterwaarts de straat in gereden. De beton wordt gestort: eerst de garage en dan de rest van de sokkels. We hebben alles goed nageteld en dat loont: er zijn nog 3 kruiwagens beton over nadat alles gestort is, in totaal 17 m³!

Alles is dus heel goed verlopen! Mee dankzij de hulp van onze vier ouders ook, want alles met z’n tweetjes doen zou veel langer duren, soms te zwaar zijn en minder gezellig zijn 😉 Mee dankzij de vriendelijke mensen van Van den Broeck ook, die zelfs ons materiaal na afloop nog even mee afspoten! De architect kwam een dag later nog even checken en gaf zijn fiat 🙂

Ondertussen is het hout ook aangekomen voor de ramen en deuren: gedroogde Franse eik uit duurzaam beheerde bossen 🙂

Ik houd ook een gedetailleerd overzicht bij in de blogpost “Bouwupdates”. Wil je alle blogposts over de bouw gegroepeerd zien, klik dan onderaan deze blogpost op de categorie “Bouwen”.

De aannemers die we vermelden zijn niet op de hoogte
van het feit dat ze hier op mijn blog vermeld worden,

maar we geven de namen van mensen
waar we content  van waren graag mee. 

3 gedachtes over “213. Bekisting en beton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s