206. Vondsten in de Kringwinkel én Dag van de Kringwinkel!

We willen voor ons toekomstige huis zo weinig mogelijk nieuw kopen. Dat wil zeggen dat we bijvoorbeeld veel meubels hebben van mijn ouders die verhuisd zijn en die meubels niet meenamen. Momenteel zijn we de livingtafel en 6 stoelen aan het vernieuwen, zodat ze al klaar staan voor in het toekomstige huis (nu hebben we daar nog tijd voor, tijdens de bouw eerder niet 🙂 ).

De dingen die ik nieuw koop, zijn vaak materiaal om andere dingen mee te maken of spullen mee te upcyclen. Ik zoek verder ook op tweedehandswebsites en Facebookgroepen, maar zeker ook in de Kringwinkel. Dat heeft voor mij toch nog altijd iets meer charme dan achter je pc zitten zoeken én het grote voordeel dat je het ineens kan meenemen en niet nog een verzending moet regelen of het ergens moet gaan ophalen.

de kringwinkel

Met plezier toon ik jullie mijn Kringwinkelvondsten van de afgelopen maanden waar ik echt superblij mee ben:

Het schommelpaard kocht ik voor €5, het maakte mijn dag goed, net als elk moment dat ik het hier zie staan! Het CD-rek was echt leuk: we hadden er één nieuw gekocht, maar dat bleek al snel te klein. In de Kringwinkel vonden we een identiek exemplaar aan de helft van de nieuwprijs. In sommige Kringwinkels bieden ze ook producten aan die gemaakt worden met spullen die binnengebracht worden. In Geel staan er zo bijvoorbeeld een heel deel spulletjes, gemaakt van oude LP’s.

De kruidenwijzer kocht ik eerder al eens op een rommelmarkt, maar ik vond er ook één in de Kringwinkel. Dit hing vroeger in de keuken bij mijn moeder en grootmoeder, dus ik vind het heel speciaal. De GULF-potten met de appeltjes op zijn weer helemaal in en als ik er ergens één spot in de Kringwinkel, gaat dat direct het mandje in! Ook met het kruidenrekje was ik helemaal in de wolken 🙂

images (2)

Mijn grote tip is trouwens: “geduld”. Ga regelmatig eens langs in een Kringwinkel, het aanbod varieert immers constant. En wat ik ook doe: als ik eens ergens moet zijn in een buurt waar ik anders niet kom, dan probeer ik af en toe de lokale Kringwinkel aan te doen. Zo botste ik onlangs in de Kringwinkel van Aarschot op een bijna nieuwe diepvriezer van Miele voor €150! Ik heb die toen niet meegenomen, omdat we die wel nodig gaan hebben in ons nieuwe huis, maar we die nu nog niet kunnen stockeren 🙂 In Heist-op-den-Berg is het zondag (rommel- en gewone) markt. Omdat de Kringwinkel op het parcours van de markt ligt, zijn zij zondagvoormiddag ook open. Heel leuk om zo beide te combineren!

Dit filmpje legt uit waar de Kringwinkel voor staat:

images (3)De dag dat je in een Kringwinkel een elektronicatoestel koopt dat maar half werkt en energieverslindend is, ligt al een tijdje achter ons! Bij de Kringwinkel maken ze een selectie van de zuinigste tweedehands toestellen. In gespecialiseerde herstelateliers ondergaat elk toestel een grondige technische controle, wordt het (indien nodig) vakkundig hersteld, getest en grondig schoongemaakt. Kwaliteit, veiligheid en energieverbruik staan hierbij op de eerste plaats. In de winkel staat er een ecoscore mét gedetailleerde verbruiksinformatie vermeld bij het toestel. Zo koop je geen kat in een zak en weet je waar je aan toe bent!

Heb je spullen die nog te goed zijn om naar het containerpark te doen, maar krijg je ze niet tot bij de Kringwinkel? Dan komen zij die gratis bij je ophalen!

Bij de Kringwinkel vinden ze het belangrijk dat iedereen producten kan kopen die nodig zijn voor een comfortabel leven. Een bed, een tafel, bestek, dit zijn basisproducten waarvan de prijzen bewust heel laag worden gehouden. Sommige producten zoals brocante of vintage spullen kunnen marktconform zijn maar De Kringwinkel streeft over het algemeen wel naar prijzen die beduidend lager zijn dan de nieuwprijs of internetprijs. Maar omdat opkopers regelmatig de leukste spullen wegkaapten, om ze daarna veel duurder in een design- of antiekwinkel  aan te bieden, vragen ze hier soms iets meer voor. Zo ontmoedigen ze de opkopers en blijven de speciale spullen ook voor andere klanten toegankelijk. Alle inkomsten worden tenslotte ook gebruikt voor het uitbouwen van de sociale doelstellingen van De Kringwinkel, niet om het maken van winst op zich.

Dag_vd_KringwinkelOmdat veel evenementen vaak reeds voorbij zijn voordat ik (en u misschien ook) ervan op de hoogte ben, maak ik meteen ook even reclame voor de “Dag van de Kringwinkel”. Dit jaar gaat dat door op 18 oktober! Op deze feestelijke opendeurdag geven de Kringwinkels het beste van zichzelf! Voor deze feestelijke dag is ook het aanbod in de winkels extra tof. Noteer deze dag dus alvast in je agenda voor een dagje heerlijk winkelplezier met acties en evenementen in alle Kringwinkels. Alle info vind je op de website van de Kringwinkel.

4 gedachtes over “206. Vondsten in de Kringwinkel én Dag van de Kringwinkel!

 1. wat leuk die hobbelpaard en voor dat geld die laat je natuurlijk niet liggen .Wat je bij ons heb is de goede doelen winkeltje die vragen echt bijna niks maar je geld gaat wel naar een goed doel is zo leuk winkelen.

 2. Hoi, ik ben ook zo een krinkel madam. Heb juist twee kasten van de krinkel in het nieuw gestoken. Eéntje van de krinkel van Heist-op-den-Berg en ééntje van de krinkel uit Herselt. Nog veel plezier met je krinkel vonsten.
  Grtjs
  Daniëlle

  • Dank je wel!
   Dat geeft zo veel voldoening en een veel persoonlijker resultaat vind ik! Heb je ze gelakt? Of op een andere manier in het nieuw gestoken?
   Voor het paardje ga ik nog op zoek naar een ecologisch zeepje om het nog iets properder te krijgen, maar je hebt op die manier ook meer waardering voor je spullen hé, ze krijgen een “special treatment” 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s