203. Vaasjescombinatie van restjes pallethout

upcycled_vaasjesIk kwam een vaasjescombinatie met hout tegen op Pinterest en toonde het aan mijn man. Enkele dagen later kwam ik terug van een vrijgezellendag en stond dit te blinken op onze livingtafel! Wat een goeie combinatie zijn wij toch hé, hihi 😉

In deze blogpost leg ik uit hoe je het maakt en welk materiaal je ervoor nodig hebt.

Nodig:
  • 5 flesjes
  • 2 plankjes van 20 cm lang, 1,5 cm dik (de hoogte is ook wat afhankelijk van de hoogte van je flesje)
  • 2 plankjes van ongeveer 60 cm, 1,5 cm dik
  • een speedboor nr. 32 *
  • nageltjes

* een speedboor ziet er zo uit:

speedboor 32Boren met een speedboor dient voor het boren van grote gaten in hout en is niet zo moeilijk. Je kan deze in je boormachine zetten of zoals je in dit filmpje ziet, het in een kolomboormachine steken: http://www.youtube.com/watch?v=Y4BteaJ-rcY. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat er iets onder het blokje hout steekt waar je een gat in wil boren, zodat je niets beschadigt. Hier zeggen ze van het in twee keer te doen, maar wij boorden gewoon in één keer door de lat door. De lat was dan ook niet zo heel dik, desnoods probeer je dit eerst eens op een restje.

Hoe maak je het?

Schuur de latten voor je aan de slag gaat even op, dan splinteren ze niet. Meet eerst goed af op welke plaatsen je de gaatjes wil boren en houd daarbij rekening met de opening van de flessenhalsjes zelf. Teken telkens een puntje op de 5 plaatsen waar je het gat wil boren. Met de speedboor kan je de punt dan makkelijk positioneren op het getekende puntje. En dan boren maar! Genoeg druk uitoefenen en ver genoeg (maar niet te ver 🙂 ) boren.

Vervolgens nagel je de 4 plankjes aan elkaar. Met plankjes van 20 cm hoog kan je de flesjes er nog vanonder halen om ze te reinigen of te hervullen. Dit hangt natuurlijk ook af van de hoogte van jouw flesjes, ik heb een foto gemaakt van hoe ver de hals van de fles bij ons voorbeeldje in het hout kwam.

Mijn man stak er dan alvast 5 oranjerode gerbera’s in die perfect pasten bij ons retro tafellaken. Wat mij betreft: supermooi, strak en heel gezellig!

Een gedachte over “203. Vaasjescombinatie van restjes pallethout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s