191. Eerste kringloopfe(e)stival was top!

Vandaag zijn we naar de eerste editie van het Kringloopfe(e)stival geweest, georganiseerd door Vlaco. Het ging door in de WDT-loods in Park Spoor Noord in Antwerpen, waar we te voet vanuit het Centraal station naartoe stapten. We zijn er véél langer gebleven dan aanvankelijk gedacht en dat is een goed teken! We hebben ons écht geamuseerd. We hadden nooit gedacht dat we zoveel workshops zouden kunnen doen, maar ondanks het feit dat er écht veel volk was, is dat toch makkelijk gelukt!

We wisselden met iemand van Ecohuis tips uit over de wormenbak en volgden bij Vlaco een (vrij basic) workshop vierkantemetermoestuin. We volgden ook een lezing over het snoeien en aanplanten van bomen: daar hebben we superveel bijgeleerd bij bomenexpert Peter Vosters! We vlochten zelf een krans van wilgentakken met de vakkundige hulp van Lieven Lieckens. Awel, dat was nu eens echt ontspannend zie: verstand op nul (nu ja, niet helemaal) en vlechten maar! Daarna maakten we op de stand van Aculea ook nog een bijenhotel. Een klein maar fijn ding, gemaakt van recuperatiematerialen en leem, superleuk om te doen!

(sorry ’t zijn niet de beste foto’s ooit, maar ge krijgt een idee van hoe het was hé 🙂 de krans heb ik een beetje ongelukkig voor een paaltje laten poseren maar is dus wél rond 😀 )

Verder deed ik mee aan een workshop van PimPels: je kon er op hun stand een tweedehands voorwerp (ik koos een glazen bokaal) pimpen met de p@k en pl@klijm en leuke papiertjes. (Nadat die droog is, thuis nog vernissen en ik heb een mooi en uniek vaasje!) Er werd rondgegaan met hapjes, gemaakt door Frank Fol en Sofie Dumont: mm heerlijk was dat! Ook Mme ZsaZsa en Dorien Knockaert waren aanwezig: over hun moestuinboek lees je later op mijn blog nog een recensie! Ik liet mijn exemplaar alvast signeren 🙂 De vereniging ter promotie van Belgische Neerhofdieren was ook aanwezig, met allemaal mooie kippenrassen. Er waren nog veel leuke activiteiten, maar we hebben niet alles kunnen doen natuurlijk. We hebben onze ogen uitgekeken, lekker eten geproeft, mooie spullen gemaakt, veel bijgeleerd en zo een superleuke dag gehad!

Praktisch
Website van Kringloopfe(e)stival
Website van Vlaco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s