188. Veggie cuisine

De afgelopen week had ik de chance om 2x overheerlijk veggie te eten. Omdat men wel eens zegt dat vegetarisch eten beperkt is, bewijs ik in deze post graag het tegendeel!

AUB.SVP

AUB.SVPIn de voormalige inkom van de Cinéma de la Monnaie, palend aan het kantoor van Lens°ass architecten te Brussel, gelegen tussen de Muntschouwburg en de Hubertus galerij en met uitzicht op de iets verder gelegen Beenhouwerstraat, opende de zaak AUB.SVP zijn deuren.

AUB.SVP staat voor een vriendelijk en eerlijk ontbijt en lunch. Het concept is een samenbundelen van krachten als:

 • Kenny Bernaerts, sous-chef van Yves Mattagnes & jurylid Master Chef (VTM)
 • Yves Guns, Brussels beste artisanale bakker
 • Willy Grieten, Gip-food voor de gegarandeerd artisanale & natuurlijke toetsen
 • en Bart Lens, architectuur & decor

AUB.SVPIk was 1 van de winnaars om een etentje bij AUB.SVP te winnen via een actie op hun facebookpagina, aangekondigd via de nieuwsbrief van EVA. En we hebben er erg van genoten! Bij de reservatie vermeldden we dat we graag het veggie menu namen. Wanneer je het driegangenmenu neemt, kies je tussen vis, vlees of veggie. We namen eerst een huisgemaakte limonade en dat bleek alvast een voltreffer te zijn! Ik nam er één met appel, kaneel en munt, mijn man koos voor de limonade met rabarber, pompelmoes, cranberry en basilicum. Ze waren allebei superlekker met een pittige afdronk, net goed! De ijsblokjes waren bovendien niet van water, maar ook van sap, waardoor het fris was maar niet waterig werd, een tip!

De driegangenlunch bestond uit:

 • een mooi gepresenteerd soepje van pompoen en gerookte paprika, ook hier weer net pittig genoeg, maar niet té, heerlijk!
 • azukiboontjes met texturen van pompoen, zalf van paprika en cashew, crumble van hazelnoten, tartaar van knolselder: need I say more? dit was echt smullen!
 • een biscuit van witte chocolade en citroentijm, salade van seizoensfruit, texturen van yoghurt en limoenblad (mango, kiwi en rabarber bleken een heerlijke combinatie te zijn!)

AUB.SVPDe driegangenlunch komt op 20 euro, plus dranken, wat ik een zeer goede prijs vind voor wat we gegeten hebben! Het was echt genieten, van het eten, van de vriendelijke bediening en van het mooie decor!

Extra leuk is dat het echt dicht bij het Centraal station is, dus voor de werkende mens in Brussel zeer makkelijk om af te spreken!

Komend weekend kan je er trouwens deelnemen aan een “organic wine tasting“, klinkt zeker de moeite!

Praktisch:
website AUB.SVP
facebookpagina AUB.SVP

Langste veggietafel VIP

2 dagen later, op donderdag, was ik weer bij de gelukkigen. Deze keer had een vriendin een VIP diner gewonnen op de Langste Veggietafel in Mechelen. Dit is een initiatief van EVA Mechelen en Mechelen Klimaatstad om zoveel mogelijk veggieliefhebbers op de Grote Markt te verzamelen.

©Redactie Mechelen

©Redactie Mechelen

Elf restaurants namen deel aan een actie : wie tussen zes februari en zes april een veggie maaltijd bestelde, kon een VIP-diner voor twee winnen op de Langste Veggietafel. Het gastronomisch veggiediner werd verzorgd door Björn Matheusen en leerlingen van COLOMAplus, ze werkten ook rond de thema’s afvalpreventie en wereldkeuken. Zo hebben ze bijvoorbeeld gestoomde bloemkoolbladeren (nerven) en chips van aardappelschil verwerkt in het menu en ze lieten ook verschillende werelddelen samenkomen op één bord. Samen met nog 4 andere duo’s mochten we in het midden van de Grote Markt aanschuiven aan een mooi gedekte tafel.

amuse_langste_veggietafelEn ook hier werden we superhard verwend… We kregen eerst een amuse van batatas bravas met een lookmayonnaise en een viooltje: een heerlijk begin van een superfijne en lekkere avond! Het menu was ook nu weer echt genieten:

 • Norway meets China
  rode biet op 4 verschillende wijzen met pumpernikkel, zwarte thee en bio kruiden
 • Mechelse groentetuin
  bloemkoolbereidingen, groene en witte asperges en aardappelchips, geserveerd met bulgur en een overheerlijke vegan jus
 • Sinaas en wortel
  rijstcrème met sinaasappelgel, sinaasappelsponge en geconfijte wortel (de sinaasspray maakt het af 🙂 )

We hebben ons erg geamuseerd, in een prachtig decor op de Grote Markt van Mechelen! Het eten was overheerlijk, de bediening was feilloos en de aangepaste wijnen maakten het geheel compleet 🙂

langste_veggietafelDe zesde editie van de Langste Veggietafel was trouwens een echte succeseditie. Meer dan duizend mensen genoten op 17 april van een veggie picknick op de Grote Markt van Mechelen. Het startte om half zes ’s avonds en het volk kwam massaal afgezakt naar de Grote Markt. De organisatoren waren erg tevreden: “We hadden stoeltjes voorzien voor vijfhonderd mensen, maar dat bleek niet voldoende. Er is meer volk gekomen, dan we verwachtten en zijn superblij met de opkomst”, zei Gitte van EVA Mechelen.

Praktisch:
facebookpagina van EVA Mechelen
facebookpagina van Mechelen Klimaatstad
website van Björn Matheusen
website van ColomaPlus

Een gedachte over “188. Veggie cuisine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s