185. Feeding the 5000 (mét gratis lunch!)

F5K_Brussels_web_flyer_NLFeeding the 5000 is een grootschalig evenement om voedselverspilling onder de aandacht te brengen. Na Londen, Parijs, New York en Amsterdam zal Feeding the 5000 voor meer dan 5000 mensen een overheerlijke lunch serveren, volledig samengesteld uit vers voedsel dat anders verloren zou gaan, om het wereldwijde schandaal van de voedselverspilling en de voorhanden zijnde oplossingen in de schijnwerper te zetten.

Fill Bellies not Bins!
Strijd mee tegen de voedselverspilling!

Feeding the 5000 Brussel is een verbond van organisaties op alle niveaus die samenwerken om het bewustzijn van de hoeveelheid voedselverspilling in België, de EU en op wereldschaal te verbeteren en de bestaande oplossingen te promoten. Op 1 april 2014 zullen zij duizenden burgers een lekker feestmaal aanbieden, volledig gebaseerd op verse producten van topkwaliteit die anders weggegooid zouden worden, inclusief raar gevormde aardappelen, wortelen met vreemde kronkels en reusachtige aubergines. Het wordt een spectaculair volksfeest dat zal uitgaan van positieve win/win-oplossingen tegen de voedselverspilling. Met vorige acties in andere steden en landen  heeft Feeding the 5000 op nationaal niveau acties tegen het voedsel­verspillingsschandaal op gang gebracht.

Feeding the 5000 Brussel en de hele campagne errond worden georganiseerd door een partnerschap van Feeding the 5000 en een hele resem organisaties die de voedselverspilling in België en op internationaal vlak effectief willen aanpakken. Onder de partners vinden we onder andere de Federatie van Belgische Voedselbanken, Oxfam, Slow Food, Slow Food Youth Network UK Brussels, Disco Soupe Brussels, Velt, KOMOSIE, het OIVO, 11.11.11. en Sociale Kruidenier Leuven.

Gezocht: vrijwilligers!
Voor dit grootse event zoekt men natuurlijk nog een hoop vrijwilligers. Ben jij helemaal overtuigd door dit evenement en wil je er zelfs mee je schouders onder zetten? Dan kan je je hier opgeven als vrijwilliger, door ook te preciseren wat je precies kan/wil doen. Jij krijgt in ruil:

  • Een lekkere gratis maaltijd
  • Een feestje
  • Een deelname aan een mega-evenement dat voor de 1ste keer naar België komt
  • De mogelijkheid om voedselverspilling op de Belgische agenda te zetten
  • Een dikke knuffel van Mister Potatoe of Miss Carrot

Voel je je niet geroepen om te komen helpen? Dan kan je natuurlijk gewoon mee komen eten en er een gezellige middag van maken!

Wil je graag wat meer duiding rond het hele concept, de man die erachter staat en de redenering? Lees dan zeker eens het artikel “Er is geen enkele reden voor honger in de wereld” dat eind vorig jaar op MO.be verscheen.

Praktisch:

dinsdag 1 april 2014 (en néé da’s geen grap 🙂 ),
van 12 – 16u
op de Grasmarkt in Brussel (tussen het Centraal station en de Grote Markt) – Google maps

Facebookpagina van  “Feeding the 5000
Het Facebookevent van “Feeding the 5000 Brussel
De internationale website van “Feeding the 5000
Twitter: @feeding5k – #F5000BXL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s