182. Vriend van… het marcelleke :-)

Bij de provincie Antwerpen* hebben ze samen met Ecolife de “vriend van…” campagne opgestart. Vriend van… omdat duurzaamheid en levenskwaliteit hand in hand gaan. De campagne “vriend van…” is voor mensen die willen meedoen aan acties die het leven makkelijker maken. En dat kan op vele vlakken: er zijn acties die tijdswinst opleveren, geld sparen, handig of gewoon leuk zijn. En ook echt een hele reeks acties die je stapje voor stapje wat duurzamer doen leven of je er minstens over doen nadenken.

Eén van die acties is “vriend van ’t Marcelleke”: de actie daagt je uit om vriend te worden van ’t marcelleke: draag de volgende weken een extra laag – een “Marcelleke” – en zet de verwarming extra laag. Door verschillende laagjes aan te doen, creëer je verschillende dunne luchtlaagjes. Daardoor isoleer je je lichaam en heb je het lekker warm. Meer nog, een laagje extra onder je kledij is warmer dan een dikke trui. En als extra kun je zelfs het aanzetten van je verwarming nog even uitstellen of in de winter een graadje minder stoken. Zo bespaar je ook nog flink op je energiefactuur.

MarcellekeHiernaast zie je ons Marcelleke: wat te groot voor mij, maar perfect voor mijn man! Een goed Marcelleke moet immers toch wat passend zijn, anders is het isolerend effect er niet zo… Maar zo’n extra laagje kan je met een ander Marcelleke, topje of t-shirtje ook bereiken hé! Op woensdag werk ik altijd thuis, en dan zorg ik steevast voor een extra laagje, zodat de chauffage niet de hele dag zo warm moet staan voor mij. ..

Oh ja, er zijn nog véél meer acties in het kader van de “vriend van…”. Ga zeker eens snuisteren op de website en doe inspiratie op! De acties zijn opgedeeld in de categorieën Huis en tuin, Koken, Op stap, Vrije tijd en vakantie, Was en plas en Winkelen. Zo is er ook “vriend van lekker veggie”, “vriend van de fiets”, “vriend van de ruilhandel” enzovoort!

Praktisch:
Website van de “vriend van ’t Marcelleke”
Facebookpagina van de “vriend van…” actie
De actiefiche van “vriend van ’t Marcelleke”
Els en Barbara vertellen waarom zij ‘vriend van ’t marcelleke’ zijn!
Extra tips voor het ideale Marcelleke

* Zoals je hierboven kan lezen, kan je natuurlijk ook veel inspiratie opdoen als je niet in de provincie Antwerpen woont!

Een gedachte over “182. Vriend van… het marcelleke :-)

  1. Pingback: Vriend van blogs « Stageblog Bedrijfscommunicatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s