181. Belgische biobieren

biobier-cover3d

Elke Aerts, oprichtster van eco magazine Visita en fan van alles wat bio, bewust én bier is, besloot haar tanden in een langgekoesterde droom te zetten: de samenstelling en uitgave van een zeer compleet overzicht van Belgische biobieren. Het is online beschikbaar en momenteel nog gedurende een week aan een verlaagde prijs! 

België mag dan bekend staan als bierland bij uitstek, toch zijn we bij lange na niet zo trots op ons eigen gerstenat als je zou vermoeden. Over onze biologische bieren is al helemaal (te) weinig geweten, en dat is anno 2014 helemaal ten onrechte. De huidige generatie biobieren hoeft namelijk allerminst onder te doen voor hun grote industriële broertjes.

belgische-biobieren-250x250-1Die liefde voor bio en bier heeft ze omgezet naar een prachtig e-book met daarin alle Belgische biobieren, interviews met hun geestelijke (biologische?) vaders, en kijkjes in de ‘achtertuinen’ van rasechte artisanale brouwerijen. Wat de gemiddelde bierliefhebber en lekkerbek eveneens interessant zal vinden zijn de extra recepten, waarin een selectie van de bieren is verwerkt.

Wat vind je allemaal terug in het boek?

  • Alle Belgische biobieren voorgesteld met alle bijhorende informatie over smaak, karakter, alcoholpercentage, enz.
  • Waarom brouwers voor biologische ingrediënten kiezen.
  • Wat de korte keten is.
  • Hoe je heerlijke gerechten met biobier kan maken.
  • Hoe je bier in desserts kan verwerken.
  • Waarom sommige brouwerijen zweren bij bio.
  • Hoe je een legale spacecake kan maken.
  • ….

Het e-book is vanaf vanaf vandaag verkrijgbaar voor een lanceringsprijs van €12. Deze prijs geldt tot en met 7 maart, daarna zal de standaardprijs €17 bedragen. Je kan het boek hier bestellen.

preview-ebook-Biobieren

Ik bracht ook mee een receptje aan voor dit boek, waardoor ik al een preview kreeg en ik ben er zeker van dat dit een aanrader is voor de bierliefhebber en voor mensen die graag eens (leren) koken met bier! Ook vegetariërs, veganisten en mensen met lactose-intolerantie kunnen hun hartje ophalen want alle recepten zijn  100% plantaardig en dus zuivelvrij. Ook mensen die de voordelen van een biologisch biertje willen leren kennen of iets meer willen te weten komen over de biologische brouwerijen zullen hun gading vinden in het boek. 

Het voordeel is ook dat de recepten gegroepeerd staan, waardoor je kan beslissen om alleen die af te drukken, waardoor je inkt bespaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s