180. Iets gaan drinken en met een tafel thuiskomen!

Onlangs opende er in Mechelen een pop-upcafé, het allereerste in onze stad en meteen een schot in de roos! Tijdens de maanden januari en februari is iedereen er welkom om iets te komen drinken, genietend van een liveoptreden of een vinylplaat die opligt. Maar wat meer is, het volledige interieur is samengesteld uit spullen van de Kringwinkel: de tafels en stoelen, de glazen, de vinylplaten, de lusters, …. En dat wil zeggen dat alles wat los en vast zit in het café geprijst is en te koop is.

De naam van het café is “De sanseveria”, een typische plant die ook bij de Moemoe van mijn man en in menig Vlaamse huiskamer in overvloed aanwezig is. Een superplant die volledig terecht weer helemaal terug is en daarnaast ook nog eens luchtzuiverend is. Maar bon, terug naar het café 🙂

In dit filmpje op RTV krijg je er een beter beeld van.

Wij gingen er afgelopen weekend even de sfeer opsnuiven en die gezellige sfeer zit er meteen in met het allegaartje aan tafels, zetels en stoelen. Jong en oud is er welkom en voelt zich er thuis: dat bleek al gauw toen we mensen binnen zagen komen! De meesten keken even verbaasd rond naar het “gevarieerd” meubilair, maar vonden al snel een plaatsje op een stoel naar keuze 🙂 Spijtig genoeg is het eigen aan een pop-upwinkel of café dat dit ook eindig is.. Laat ons hopen dat ze zo’n succes hebben gehad, dat het in iets permanent wordt omgezet.

Praktisch:
De Sanseveria
Nauwtraat 5, Mechelen
(het straatje tussen de Vismarkt en de Ijzerenleen,
voor wie Mechelen een beetje kent)
Facebookpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s