171. Oxfam pakt uit: ook iets voor jou!

De feesten komen er weer met rasse schreden aan. In deze blogpost wil ik jullie graag warm maken om ook eens een alternatief cadeau te overwegen. Een alternatief cadeau kan dan bijvoorbeeld een tweedehands cadeautje zijn, of iets zelfgemaakt, of een bon om iemand eens een dienst te leveren.

Maar misschien heb je al alles, of misschien is dit het geval voor de persoon waarvoor jij een cadeautje moet kopen. Bekijk dan zeker “Oxfam Pakt Uit” eens.

Oxfam Pakt UitOxfam Pakt Uit is een collectie unieke en originele geschenken in de vorm van wenskaarten die je kan geven aan vrienden of familieleden. Oxfam werkt in 92 landen en de collectie bevat geschenken die een deel van hun werk symboliseren. Op die manier staan de cadeaus voor hun verschillende programma’s.

De cadeaus zijn dus financiële giften die zullen gebruikt worden om initiatieven van Oxfam in het kader van haar programma’s uit te voeren. Het strategisch programma van Oxfam-Solidariteit is opgebouwd rond de verdediging van vijf fundamentele sociale, economische, politieke en culturele basisrechten. Elk cadeau van Oxfam Pakt Uit behoort tot een thema, gelinkt aan een fundamenteel recht. Het geld voor een cadeau Oxfam Pakt Uit zal toegewezen worden aan het thema van het cadeau.

Oxfam Pakt UitZo beslisten we in de vriendengroep waarmee we oudjaar vierden om eens een jaar geen naampjes te trekken en cadeautjes te geven aan elkaar, maar gewoon voor dat budget een aantal Oxfam Pakt Uit-cadeautjes te kopen. Op het moment dat we anders cadeautjes zouden uitpakken, openden we allemaal de envelopjes met wenskaartjes. Hierop staat uitleg over wat je nu precies gegeven hebt.  Maar zelfs wanneer je wel met naampjes trekken werkt, vraagt men vaak (al dan niet aan je partner) of je een tip hebt. Ook hier kan je dan eens een Oxfam Pakt Uit-cadeautje kiezen!

Bovendien zijn ze heel makkelijk en snel te bestellen. Als je online bestelt, krijg je automatisch in je bevestigingsmail een link naar een pdf-versie van het cadeautje dat (of de cadeautjes die) je besteld hebt. Als je het cadeautje snel nodig hebt, kan je de pdf afdrukken, een persoonlijke boodschap toevoegen voor de gelukkige en meteen afgeven. Je Oxfam Pakt Uit-kaarten worden ook standaard opgestuurd met de Post, zodat je enige dagen na je bestelling online het ‘echte’ cadeautje kan afgeven. Tijdens de bestelprocedure kan je aanduiden of je je cadeautje(s) alleen maar via e-mail wil krijgen. Als je daarvoor kiest, dan krijg je dus geen papieren kaarten met de post toegestuurd.

Dit eindejaar werd Oxfam Pakt Uit helemaal in het nieuw gestoken: nieuwe cadeaus, frisse kleurtjes en een Oxfam Pakt Uitverse website… Maar het concept is hetzelfde gebleven: de cadeaus helpen nog altijd mensen in het Zuiden die het echt nodig hebben.

Trouwens: Oxfam helpt de slachtoffers van de supertyfoon Haiyan in de Filipijnen. Je kan hun noodhulpactie via Oxfam Pakt Uit steunen door cadeautjes te kiezen uit het thema noodhulp, zoals de hak, schoolboeken, plantjes, medicijnen, de babykit, de landbouwkit, de brug of het dak.

Wil je nog iets meer info of wil je graag bestellen? Ga dan gewoon even naar de website: www.oxfampaktuit.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s