158. Geüpcycled scrabble-cadeau

Wat geef je aan iemand die graag scrabble speelt en ook graag eens een pintje drinkt? Een geüpcycled scrabble-cadeau natuurlijk! Ik heb een tijd terug een scrabble doos gekocht op 2dehands.be waar de letters van 2 spelletjes door elkaar staken. Ik gebruikte de lettertjes en het bord eerder al in onze verlovingsshoot en om een sleutelrekje te maken. Deze keer maakte ik 4 onderzettertjes met allemaal scrablle-lettertjes, waarmee ik woordjes vormde die met de jarige of met drank te maken hadden.

Het is zo simpel om te maken, echt een aanrader!

Je begint met verschillende groepjes van 4 woorden met telkens 4 letters bij elkaar te leggen (sommige woorden mogen ook 3 letters bevatten, waarbij je dan het blanco-tegeltje toevoegt als 4de tegeltje. Dit cadeautje is voor een Annelies, wat de ANNE en LIES verklaart 😉
Vervolgens plak je de lettertjes één voor één aan elkaar met secondelijm. Probeer hierbij vooral je vingers niet aan het cadeau te plakken 🙂 Laat alles even drogen.

Neem een kurken matje. Dat kan vanalles zijn, bijvoorbeeld placemats of iets anders uit kurk dat niet te dik is. Snijd ze op maat van de scrabble-onderleggertjes.

Plak de kurken vierkantjes op de scrabble-onderzettertjes en laat voldoende drogen. Wanneer je plastieken lettertjes hebt, zijn ze sowieso goed als onderzettertje. Wanneer het er houten zijn, kan je ze eventueel nog even behandelen met vernis ofzo. Doe er met een mooi lint een strikje rond, of pak het in in een mooi inpakpapiertje (dit papiertje zat bij Flow Magazine) en je hebt een leuk cadeautje (of gewoon leuke onderzettertjes voor jezelf natuurlijk!).

Veel plezier ermee! Oh ja, op Pinterest vind je nog véél meer ideeën om je oude scrabble spel een nieuw leven te geven.

6 gedachtes over “158. Geüpcycled scrabble-cadeau

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s