150. De Biotafel : mmm :-)

Een tijdje terug ontdekte ik de Biotafel, een uniek restaurantje in het Leuvense. De Biotafel is een speciale plek: elke donderdag- en vrijdagmiddag kookt Christine, fan van gezond en smaakvol eten, een 100% artisanale keuken, volledig huisgemaakt met biologisch geteelde ingrediënten. Elke week ontdek je andere seizoensgerechten waarbij Christine overheerlijke lokale producten (of fair-trade producten indien de ingrediënten lokaal niet beschikbaar zijn) op tafel tovert. Dat moest dan ook eens uitgetest worden en dus ging ik daar samen met een vriendin eens lunchen.

De locatie en de sfeer is echt origineel: het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping van de winkel “Létude Interior”, in een authentiek herenhuis. Daar staan twee grote houten tafels in een eetkamer met hoog plafond met mooie decoratie en verlichting van de winkel. Je schuift dan gezellig samen aan één van de gastentafels. Bij mooi weer wordt het gezellige terras opengesteld. Daar kan je dan genieten van de rust van de omliggende tuinen, op het ritme van de beiaard van de universiteitsbibliotheek.

Je moet wel even letten op de openingsuren: op donderdag- en vrijdagmiddag kan je er terecht van 12 tot 18 uur. ’s Namiddags kan je er komen genieten van een dessertje. Op de andere dagen opent de Biotafel alleen voor privé en groepsetentjes (op reservatie dus) ’s middags of ’s avonds. Dat heeft ons niet tegengehouden en ik ben zeker dat u ook wel eens een moment vindt om de Biotafel uit te proberen!

Het menu varieert elke week, bij ons stond er onder andere het quiche festival (keuze uit 3 soorten quiche) met kleurrijke seizoensla en huisgemaakte hummus op het menu (12,50 €). Ik nam de quiche met spinazie, ui, ricota en sinaasappelschil: een wonderbaarlijk lekkere combinatie! Elke nam de quiche met wortel, appel, curry en geitenkaas en ook die werd heel erg gesmaakt. Met onze complimenten voor de overheerlijke hummus, met stip op één de beste die we al geproefd hebben! Onze quiches kregen het gezelschap van een heerlijk rood en wit bio-wijntje dat we ons lieten welgevallen. Om de test volledig te maken, moesten we natuurlijk ook een dessertje proeven 🙂 Ik koos de zachte chocoladetaart (4,50 €) en Elke koos de appel en perencrumble met lichte gembersmaak (4,80 €). Foto’s van onze lunch vind je hieronder in de slideshow.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Praktisch
De Biotafel
Koning Leopold I-straat 50, Leuven (een kleine 5 minuutjes van het station)
Telefoon: 0475/53 20 17
Menu & website
Facebookpagina

PS dit is mijn 150ste blogpost, bedankt om mijn blog te lezen en te reageren via de blog, facebook en mail!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s