149. Het Groene Boek

Na mijn blogpost over het nieuwe boek “Groeten uit Transitië“, wijd ik nu graag een blogpost aan “Het Groene Boek” al is dat dan geen echt ‘boek’. Voor wie het nog niet kent, licht ik het even toe.

Iedereen heeft de mond vol van een duurzame samenleving. Maar wat betekent het en hoe gaan we er naartoe? Uitdagingen zoals de klimaatcrisis kennen we ondertussen. Maar werk maken van de oplossing is een ander paar mouwen. Wat is er nodig voor de noodzakelijke transitie? En wie is er al mee bezig? Deze vragen en uitdagingen vormen het uitgangspunt van Het Groene Boek.

Op zondag 28 april 2013 is Het Groene Boek aan zijn 3de editie toe. Het Groene Boek wil niet zo maar een boekenbeurs of literaire avond zijn, maar een evenement rond de sociale en ecologische uitdagingen van de toekomst. Academici, kunstenaars, internationale denkers en spelers uit het middenveld zitten samen aan tafel om de vragen die de ecologische crisis oproept, het hoofd te bieden. In dialoog met het publiek gaan ze op zoek naar oplossingen en alternatieven. Het Groene Boek wil een ontmoetingsplek zijn voor iedereen die begaan is met de transitie naar een sociaal-ecologische samenleving en ruimte creëren voor nieuwe verhalen en potentiële oplossingen.

Het Groene Boek

In het programma zit er echt voor ieder wat wils! Een greep uit het aanbod:

  • En kijk, “Groeten uit Transitië” komt er ook in voor. In het deel “Auteurs in gesprek” interviewt Low Impact Man Steven Vromman auteurs van het boek: Eva Peeters, Mme Zsazsa, Kristien Hens, Joke Rous en Dorien Knockaert.
  • In het deel “Vinger aan de pols” komt onder andere onze nationale trots Hans Bruyninckx één en ander toelichten onder de titel “het klimaat om zeep?”. De voorbije klimaattop was een echt dieptepunt. Wetenschappelijke kennis wordt opzij geschoven, de groeiende groep klimaatvluchtelingen wordt genegeerd. Welke weg kunnen we nog bewandelen om te komen tot een sterk klimaatbeleid?
  • Heel leuk: er vindt in dit kader ook een boekenruil plaats. De organisatoren vragen aan iedere bezoeker om een boek mee te brengen dat hij/zij echt goed vond en graag wil doorgeven (met dan ook de reden op een papiertje erbij) en dan kan hij/zij in ruil een boek van iemand anders meenemen (in samenwerking met Netwerk Bewust Verbruiken).
  • Ook enkele Ministers van Ideeën gaan er zijn!
  • En alle aanwezigen krijgen gratis een exemplaar van ‘De toekomst heroveren‘, de Nederlandse vertaling van twee teksten van Harald Welzer.
  • Op de website kan je het volledige programma al eens bekijken en er jouw keuze maken. En men maakt het je gemakkelijk: als je graag op een bepaalde spreker selecteert of er wat meer info over wil kan dat ook!

Zelf zouden we heel graag gegaan zijn, maar de dag na onze trouw en de dag voor het vertrek op huwelijksreis gaat dat voor ons niet lukken. Maar ik zou zeggen: ga in groten getale en laat ons vooral weten hoe het geweest was 🙂

Praktisch

zondag 28 april 2013 – vanaf 11 uur
Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, Brussel

tickets: voorverkoop: € 6, aan de kassa € 8 – € 6 voor werklozen en studenten
reserveren: via website Kaaitheater

De website van het event
De Facebookpagina van het event : meld je zeker aan als je gaat, dan krijg je daar nog de laatste nieuwtjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s