137. DIY kerstdecoratie

Als je deze dagen (en eigenlijk al een hele tijd terug ook) een home-decoratiewinkel, een tuincenter of een andere winkel binnenstapt, word je om je oren geslagen met kerstdecoratie. Soms mooi, soms helemaal niet, soms origineel, maar meestal helemaal niet en vaak ook heel duur. Heb je er al aan gedacht om kerstdecoratie zelf te maken? Je kan eigenlijk zoveel mooie dingen zelf maken zonder dat die stukken van mensen kosten. En voor het geld alleen moet je het niet doen: de voldoening die je eruit haalt om iets zelf te maken en daar achteraf van te genieten, maakt het eens zo fijn. Geen chemische rommel, maar echte en fijne materialen.

kerstballenZo ben ik sinds vorig jaar begonnen met kerstballen breien. Die van vorig jaar zitten nog veilig en wel opgeborgen, maar ik begon in november al stilletjesaan terug met een paar nieuwe kerstballen te breien. Het resultaat zie je hiernaast. Dankzij het boek Kerstballen breien met Arne & Carlos heb je 55 patroontjes van allerhande verschillende kerstballen die je kan maken. Verslavend op de duur zelfs en toch ook mooi 🙂 (voel je je niet zo zeker om hieraan te beginnen? je vindt in heel Vlaanderen workshops om je op weg te helpen om kerstballen te leren breien).

En ik ben lang niet de enige die fan is van DIY-kerstdecoratie. Een aantal vriendinnen van mij toonden ook hun meest creatieve kant: Tineke maakte een heel unieke kerstdecoratie, Véronique maakte zelfs een heus rendier uit karton en Ann haakte kerstdecoratie. Zij lichten ook kort even toe waarom ze dit maakten en hoe!

705184_10151122741505064_268086745_o

Tineke maakte met een vriendin deze prachtige kerstdecoratie in een kader en een kerstboompje. Ze maakte het omdat het origineler is om een eigen creatie te maken en een leuke avond knutselen! Ze maakten de kerstballen met een hoopje retrostofjes van de oma. De kader lag daar ook nog rond te slingeren en dan komt het spook van de upcycling rondwaren natuurlijk 🙂 Dus na het zoeken naar inspiratie op internet, was dit het resultaat! De rendiertjes zijn ook zelf uitgeknipt in stof. Het kerstboompje was gewoon een figuurtje in gips dat ze gepimpt hebben met belletjes, roosjes en kerstlint. Heel goedkoop dus allemaal, maar superuniek en ze heeft er al veel positieve reacties over gekregen!

rudolf_veroniqueVéronique had ergens een werkbeschrijving gezien voor een rendier in karton. Ze vond het niet meer direct terug, maar maakte het speciaal voor onze lezers nog eens opnieuw! Ernaast zie je de supermooie Rudolf als hij helemaal af en versierd is!

kerstballen_annAnn besliste om kerstballen en andere vormpjes te haken. Op een keer zag ze het boekje “kerstballen haken” en dat zag er zo leuk uit. Omdat ze al een beetje kon haken, leek haar dat wel haalbaar. In het begin is het even uitzoeken hoe het juist moet en er zitten nog wel wat foutjes in deze eerste modelletjes maar het is niet zo moeilijk: de meeste patroontjes bestaan uit losse en vaste steken + meerderen en minderen. De steken staan ook vooraan in het boekje uitgelegd. Je moet alleen wat geconcentreerd zijn tijdens het haken omdat je de hele tijd moet tellen.

Je ziet het, allemaal verschillende, maar haalbare ideeën! Op Pinterest kan je al even wegdromen en nog meer ideeën opdoen, kijk vooral naar de categorieën DIY & Crafts en Holidays & Events (waar ook voor andere feestelijkheden pins opstaan, maar dat wordt deze dagen toch vooral door Christmas stuff gedomineerd :-). En zoeken naar “Christmas DIY” brengt je meteen waar je moet zijn! Ook dingen die je kan printen en waar je dan zelf mee aan de slag kan, zijn heel leuk (lees: daar ben ik heel er fan van 🙂 ). Zo vind je bijvoorbeeld van die ‘printable gift tags‘ die de kindjes nog kunnen inkleuren.

165788830002737991_KDg04sJd_cTot slot geef ik jullie graag nog deze foto mee die ik op Pinterest vond (het ene al wat moeilijker dan het andere, maar zeker wel haalbaar!), maar alle andere ideeën die jullie hebben zijn zeker ook welkom 🙂

2 gedachtes over “137. DIY kerstdecoratie

  1. Pingback: 170. DIY kerstdecoratie (part II) | My Green Way of Life

  2. Pingback: 216. Een kerst(boom) vol liefde | My Green Way of Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s