128. Huisdieren houden van … home made :-)

Heb jij een hond of een kat, een hamster of cavia, of houd je van de vogeltjes, eekhoorns en egels in je tuin? Ben je net als ik een echte dierenvriend? Dan heb je het er waarschijnlijk ook voor over om voor die beestjes af en toe eens in de buidel te tasten. Soms is dat onvermijdbaar, denk maar aan een noodzakelijke afspraak bij de dierenarts ofzo. Maar soms is die kost wel degelijk te vermijden en daar hoef je niet meteen een wonderbare handige harry voor te zijn!

Denk je nu “daar heb ik helemaal geen tijd voor!”, dan kunnen je kinderen misschien wat inspiratie opdoen. Wat is er fijner dan een namiddagje bij druilerig weer knutselen (zelf of met je kinderen) om je huisdier er daarna vol overgave mee te zien spelen!

Elke kattenliefhebber zal al wel gemerkt hebben dat een simpele kartonnen doos vaak meer aandacht krijgt dan jouw nieuw gekochte speeltje. Onze Baileys palmt standaard elke doos in die ze tegenkomt. Leg daar een dekentje in en maak er een gezellig nestje van en je kat is waarschijnlijk binnen de kortste keren aan het ronken in zijn nieuwe nestje 🙂 En in plaats van een fancy kattenbak te kopen die aan het oog (en de neus) onttrokken is, maar die stiekem ook heel duur is, zoek je een kastje waar je niet al te gehecht aan bent en de foto hiernaast doet de rest van het verhaal! Verder doen een paasei uit de paasboom, een klein bolletje wol en een pingpongballetje het hier ook altijd uitstekend om de living in no time tot een flipperbox om te toveren. Op fora vind je vaak ook veel inspiratie, neem bijvoorbeeld eens een kijkje in deze topic: 13 pagina’s vol ideetjes, je moet maar eens bladeren. Van korrels in een eierdoosje of een doos vol wc-rolletjes verstoppen, tot van een grote kartonnen doos een zoekbox maken, … de lijst is eindeloos. Sommige mensen maken ook zelf van die kattenkussentjes.

Héél erg de moeite is deze website waar je ziet hoe mensen met spullen van Ikea heel leuke dingen maakten voor hun huisdieren (vergeet niet op older posts te drukken onderaan voor nog meer ideeën)!

Omdat we geen hond hebben, kan ik je daar niet direct zeggen wat je zo zelf kan maken of doen, maar voor hamsters heb ik dan weer wel veel tips. Ik heb voorheen altijd dwerghamstertjes gehad. Nu hebben we met de kat alleen nog één Syrische hamster (een grotere) die we geadopteerd hebben en nog een mooie rustige, oude dag bezorgen. Zo maakte ik voor de dwerghamsters hamstertunneltjes in fleece: supergemakkelijk te maken en dat vinden ze echt heerlijk. Opnieuw geldt hier de tip om op fora te gaan kijken, want wat die mensen al allemaal bedacht hebben, dat grenst aan het ongelofelijke!

Aan sommige dingen begin je misschien niet aan, maar andere zijn dan weer zo heerlijk gemakkelijk. Een uitgeholde kokosnoot of een kleiner kartonnen doosje deed het hier altijd goed. En snoepjes in een wc-rolletje (dat aan de zijkanten wat ingeknipt en toegeplooid is) verstoppen ook. Deze topic is echt inspirerend, maar google zeker ook eens. Er zijn zelfs mensen die in plaats van een hamsterkooi te kopen, een kast helemaal ombouwen tot een hamsterparadijs, dat staat meteen ook mooi 🙂

Ook in de tuin is het doenbaar om iets zelf te maken voor de beestjes die er komen. Een voederhuisje, nestkastje of vetbollen voor de vogels kan je gemakkelijk zelf maken (let wel even op de juiste afmetingen, anders komen er geen vogeltjes in). Maar ook voor eekhoorntjes en egels kan je een huisje of voederbakje maken. En wat ook meer en meer in is, is een heus insectenhotel dat je ook perfect zelf kan maken. Hier lees je hoe dat moet en hier vind je een overzichtje van de beestjes die je daar dan in kan vinden.

Heb jij nog leuke ideetjes om dingen zelf te maken voor je huisdier? Of weet je goede websites met tips? Ze zijn hier zeer welkom! Google en Pinterest helpen je in no time al een héél eind op weg! Veel succes!

Een gedachte over “128. Huisdieren houden van … home made :-)

  1. Pingback: 142. Green Way of Life bestaat 3 jaar :-) « My Green Way of Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s