125. Leer hoe je energie kan besparen!

Het najaar komt er weer aan, dus dat is ook weer het moment om Ecobouwers te bezoeken. Over het concept dat vorige jaren al bestond (namelijk het bezoeken van passiefhuizen, lage-energiewoningen of woningen die (gedeeltelijk) energievriendelijk en duurzaam verbouwd zijn), zal ik het later nog hebben, dat gaat pas door tijdens twee opendeurweekends op 3 & 4 november en 10 & 11 november. Maar vanaf nu is er ook Ecobouwers Basis:

Kom in oktober naar de opendeurdagen van Ecobouwers Basis en ontdek hoe je met enkele investeringen heel wat geld kunt uitsparen. Je krijgt van de huiseigenaars praktische ervaringen en tips over dakisolatie, superisolerend glas en condensatieketels. Zonder inschrijvingen. Spring gewoon eens binnen.

Ecobouwers Basis wil voornamelijk mensen samen brengen om van elkaars ervaringen te leren. Heel wat mensen hebben al ervaring met bv. het (laten) isoleren van hun dak. Tegelijk zijn er heel wat mensen die met heel veel praktische vragen zitten omtrent deze ingreep: hoe pak ik zoiets concreet aan, hoe begin ik eraan, waar vind ik een geschikte aannemer, wat kost zoiets, welke premies kan ik krijgen, …

Daarom organiseert Bond Beter Leefmilieu in oktober 2012 opendeurdagen. Tijdens deze opendeurdagen kunnen geïnteresseerden woningen bezoeken waarbij ze heel veel praktische informatie en tips krijgen van de huiseigenaar. 

Als jij ook graag zo’n woning bezoekt, neem dan zeker een kijkje op de site: verspreid over heel Vlaanderen (en een beetje Brussel en Wallonië) kan je huizen bezoeken dus zoek gewoon welk aanbod er bij jou in de buurt is, welk huis jou uitermate aanspreekt om eens te bezoeken, of waar je terecht kan op de dag dat jij beschikbaar bent: http://ecobouwers.be/basis

Heb jij al energiebesparende investeringen gedaan in jouw huis? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de website, er kunnen nog altijd mensen bij die hun woning willen openstellen zodat geïnteresseerden inspiratie op kunnen doen en ook eens concrete vragen kunnen stellen in verband met hun plannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s