116. Meloenmedley met feta en munt

Wat eet een mens als het zo warm is? Een slaatje is altijd verfrissend en welgekomen. Ik vond in een receptenboek van Weekend Knack een heuse “Meloenmedley”… Het was een voorgerechtje, maar met iets meer per persoon en wat sla erbij was dat een perfect hoofdgerecht!

Dit heb je nodig (als voorgerecht voor 4, of iets meer en dan als hoofdgerecht voor 2):

  • 1/2 Charentaismeloen (cavaillon)
  • 1/2 Galiameloen
  • 2 takjes munt
  • 125 g feta
  • 2 el olijfolie
  • een scheutje balsamicoazijn
  • peper van de molen

Halveer en ontpit de meloenen en vorm bolletjes van het vruchtvlees met een bolletjessteker (zoals je op de foto kan zien heb ik geen bolletjessteker, maar in blokjes is dat even lekker hoor 😉 ). Doe ze in een slakom en zet deze koel weg. Haal de muntblaadjes van de takjes en snij ze fijn. Snijd de feta in (zeer) kleine blokjes. Voeg beide toe aan de meloen. Kruid met olijfolie, balsamicoazijn en peper. Schep voorzichtig om en zet koel weg tot aan het gebruik.

Links: foto uit Weekend Knack – Rechts: foto van ons gerechtje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s