109. Eco-nagellak!

Als het buiten niet echt mooi weer is, moeten we zelf voor het mooie weer zorgen! Een kleurtje op je nagels doet dan wonderen! Met steeds als nadeel die onaangename, sterke, ongezonde geur, zowel van de nagellak zelf als van de remover (onze kat is daar trouwens ook niet zo’n fan van… die vraagt dan even liever aaitjes aan mijn wederhelft 🙂 ). Daarom ging ik op zoek naar een ecologische variant en die vond ik bij Greenjump, een ecologische webshop die meer dan duizend producten voor jouw baby of kind verkoopt (maar ook voor jezelf), allemaal van merken die het maken van mooie spulletjes net zo belangrijk vinden als eco, bio en fair trade produceren.

Het procédé van het lakken neemt een ietsiepietsie meer tijd in beslag dan gewoon rap een kleurtje op je nagels zetten, maar het is eens zo goed voor je nagels, je huid en je omgeving. Scotch Naturals nagellak bevat geen schadelijke stoffen zoals weekmakers, formaldehyde, aceton of zware metalen. Vegan, dierproefvrij, glutenvrij, vrij van parfum, parabenen en giftige stoffen, hypoallergeen en biologisch afbreekbaar. Zeg nu zelf, kan het nog beter 🙂 ?

Ziehier het pakket waarmee ik aan de slag ging – in volgorde: de base coat, twee kleurtjes nagellak (die ik natuurlijk niet tegelijk aandeed), de top coat en de remover:

De nagellak aanbrengen doe je als volgt*:

 1. Verwijder eventuele bestaande nagellak en polijst je nagels met een glansvijl snel even vetvrij.  Hierdoor kan de nagellak zich binden aan de nagel.
 2. Als je je nagels extra wilt verzorgen, smeer ze dan in met een druppeltje jojoba olie en polijst je nagels daarna.
 3. Handen wassen met zeep en water om polijststof af te spoelen.
 4. Breng de base coat aan en laat een paar minuutjes drogen.
 5. Breng twee laagjes nagellak aan en laat tussendoor 1-3 minuten drogen.
 6. Breng als laatste nog een laagje top coat aan voor een sterke glans. Als je wat minder glans wilt, kun je je nagels na het lakken nog een keer licht opwrijven met de glansvijl.

* als je op de links in het procédé klikt kom je automatisch uit bij het product op hun website

Ik heb nu de blauwe nagellak al een paar dagen op en ik ben er heel tevreden van: de kleur is mooi, de glans is mooi en hij kan tegen een stootje wat bij mij al wel eens nodig blijkt te zijn! Het fijne is dat er ook een remover beschikbaar is die eveneens niet schadelijk is en bestaat uit 100% gifvrije ingrediënten (o.a. dennenolie), natuurlijk zonder aceton. Even de nageltjes nat maken met de remover en daarna één voor één er af wrijven.

Wat ook fijn is, is dat er ook kindernagellak Hopscotch kids beschikbaar is: in allemaal schattige kleurtjes en met de keuze om een glitter top coat te gebruiken, want leg je dochter maar eens uit dat jij wél nagellak mag gebruiken en zij niet omdat dat niet zo gezond is! Vanaf nu kan ze zich ongebreideld laten gaan (en jij dus ook!)

Ik ben in elk geval verkocht! Collega’s en vriendinnen waren al gauw ook benieuwd en waagden zich ook aan een test. Dat leverde niet alleen een extra kleurrijke vergadering op, maar de nagellak doorstond de proef ook met glans 🙂

Enkele dingen die we opmerkten tijdens de test:

 • de base coat is echt nodig voor betere hechting, zonder de base coat is de nagellak snel beschadigd
 • de top coat zorgt voor een heel mooi glanzend laagje (en ook voor betere bescherming tegen beschadigingen denken we)
 • het zijn dan wel 4 lagen die je opdoet, maar de nagellak droogt snel en het is nog vrij snel gepiept
 • de kleuren die wij testten, blauw en rood, vielen allebei in de smaak
 • de remover is inderdaad veel zachter
 • wanneer je een foutje maakt op je nagel en je dat met de remover wil corrigeren, kan je niet onmiddellijk daarna opnieuw je nagel lakken (de nagellak pakt dan niet goed)
 • de remover werkt ook iets minder goed om “gewone” nagellak te verwijderen, misschien wel na iets intenser wrijven, maar dat ging niet zo vlot
 • iedereen was tevreden over de geur, van zowel de nagellak als de remover, we hebben onze nagels gewoon aan onze bureau kunnen lakken zonder dat iemand daar last van had

Enkele sfeerbeeldjes van onze nagellaktest op het werk:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s