106. Loving hut mmm :-)

Vanaf nu zullen er ook recensies en lekkere uitgeprobeerde gerechten aan bod komen op mijn blog.

De Loving Hut in Leuven mag de spits afbijten omdat dit op dit moment mijn absolute nummer 1 is qua restaurantjes in Leuven. Het is een veganistisch restaurant, maar het feit dat enkele van onze vrienden (verstokte vleeseters) zelfs hier hun gading vonden en nog meer dan dat, het ook oprecht lekker vonden, dat vond ik toch wel een groot succes. Er is duidelijk niet alleen gedacht aan de steeds/vaak vegetarisch of veganistisch etende medemens, maar ook aan hen die graag vlees eten en dus wel houden van die textuur. In het kleine, maar héél gezellige restaurant word je vriendelijk onthaald door de immer goedgezinde I-wen. Zij en haar medewerkers maken een menu voor je klaar dat niet alleen betaalbaar is, maar ook echt superlekker.

Steevast nemen we hier het bordje gemixt als voorgerechtje (met 2 beignets / 2 loempia’s / 3 sushi’s): mmmm 🙂 Maar ook de cashewnotenballetjes, de sushi’s en de dumplings vallen steeds heel erg in de smaak… Mijn favoriete gerechtje is de quiche, maar die is er niet altijd: het fijne is dat de kaart mee wisselt met de seizoenen waardoor je nooit uitgekeken geraakt op de menu’s. Zo proefde ik daardoor de laatste keer de pasta met asperges en champignonroomsaus: waaaw! We moeten ons stieken inhouden om niet bij elke hap te laten blijken hoe lekker we het vinden 🙂 En dat het gezond is nemen we er maar al te graag bij! Ook de hamburger is echt een aanrader, net als de rijstnoedels met gewokte groenten en veggie reepjes: beide gerechten die een vleeseter zich zeker zal laten welgevallen. Tot slot staan er een heleboel drankjes en een ruime keuze aan lekkere desserts uitdagend op je te wachten… het is echt een festijn om hier gezellig met wat vrienden te komen smullen.

Daarnaast hadden wij het geluk dat I-wen toezegde om een deel van een vrijgezellenavond van een vriendin te laten doorgaan bij haar: we leerden onder andere cashewnotenballetjes en loempiaatjes maken en het feestvarken van de avond mocht zich zelfs wagen aan het proberen maken van sushi’s. Het hoofdgerecht en dessert kregen we dan opgediend. Het was heel fijn om op die manier eens wat bij te leren over de veganistische keuken, en dat we goed gelachen hebben zal ik je er niet moeten bijvertellen!

Tot nu toe hebben we al meerdere vrienden meegenomen naar de Loving Hut en allemaal zijn ze daarna blijven terugkeren of spreken ze er nu nog vol lof over. Dus als jij eens in het Leuvense komt (of er zelfs woont), doe dan zeker eens de moeite om tot in de Tiensestraat te komen (net voorbij de fakbars) en laat je zintuigen verrassen door deze heerlijk bereide maaltijden in een gezellige setting!

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Praktisch
The Loving Hut
Tiensestraat 65, Leuven
Telefoon:016 84 47 02
Menu & website
Facebookpagina

Een gedachte over “106. Loving hut mmm :-)

  1. Pingback: 131. Lukemieke : lekker, écht lekker :-) « My Green Way of Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s