80. Earth hour

Honderden miljoenen mensen. Zoveel bedrijven en overheden over heel de wereld slaan jaarlijks de handen in elkaar voor het grootste sensibiliseringsevenement voor de klimaatverandering ter wereld: Earth Hour.  Dit was oorspronkelijk een lokaal initiatief van WWF-Australië.

  • Op 31 maart 2007 doofden in Sydney 2,2 miljoen mensen gedurende 1 uur hun lichten. Elk jaar werd de actie groter en deden er steeds meer mensen mee, overal ter wereld.
  • In 2008 namen 500 miljoen mensen in 35 landen deel.
  • In 2009 kwamen 4000 steden en gemeenten, en bijna 20 000 bedrijven in 88 landen in heel de wereld in actie voor Earth Hour. WWF-België nam voor het eerst deel en de actie werd in ons land goed opgevolgd! Meer dan 500000 mensen, 329 bedrijven en 193 steden en gemeenten deden mee!
  • In 2010 deden meer dan 4000 steden in 125 landen mee aan Earth Hour. Grote steden als Rome, Parijs, New York, Manilla, Mexico en tal van bekende monumenten schakelden het licht uit: de pyramides in Egypte, de Verboden Stad in Peking, het herdenkingsmonument in Hiroshima (Japan), Times Square in New York… In België doofden 750 000 huishoudens het licht, maar ook 324 steden en gemeenten, en 671 bedrijven, waaronder Coca Cola, Allianz, PricewaterhouseCoopers, HSBC, IKEA, Canon, Hilton en McDonalds.
  • In 2011 werden de lichten tussen 20.30u en 21.30u een uur lang uitgeschakeld in meer dan 5200 steden, verspreid over 135 landen, met een oproep voor actie tegen de klimaatverandering. Dit bewijst dat we grootse dingen kunnen bereiken als mensen zich allemaal samen inzetten voor hetzelfde doel.

bron

Earth Hour is dus over de jaren heen de grootste actie geworden in de strijd tegen de klimaatverandering, wereldwijd maar ook in België. Dit jaar stelt WWF voor om nog verder te gaan. Schakel de lichten uit tussen 20.30u en 21.30u op zaterdag 31 maart 2012en doe een concrete bijdrage door over te stappen naar groene energie. Drie energieleveranciers zetten zich in en hebben een uniek en aantrekkelijk voorstel voor de deelnemers van Earth Hour. Doe mee met Earth Hour en maak de overgang naar groene energie door onmiddellijk gebruik te maken van hun interessante prijs. Ontdek hoe we – door ons te mobiliseren op verschillende niveaus, van burgers tot beleidsmakers, en via bedrijven – een toekomst kunnen verzekeren met 100% hernieuwbare energie tegen 2050.

Op www.earthhour.be kan je aangeven in welke mate je meedoet met Earth Hour. Schakel jij (gewoon) je lichten een uurtje uit (wat ook al supergezellig is), of schakel jij ook over naar een groene energieleverancier (misschien deed je dat zelfs al)? Spijtiggenoeg zal ik deze keer niet thuis zijn tijdens Earth Hour en zal ik niet bewust kunnen deelnemen. Vorige jaren deed ik mee en zorgde ik op voorhand dan al voor kaarsjes enzo, dus maak er zeker eens iets fijn van! Zo besef je pas echt hoeveel lichten er branden in en rondje huis op een gemiddelde avond…

Mijn voorstel: maak er dus een gezellige avond van, maar laat het daar niet bij! Sta eens even stil bij je ecologische voetafdruk, want het hoeft zich niet te beperken tot je energiegewoontes. Evalueer je autogebruik eens, of neem je vleesverbruik eens onder de loep. Véél mogelijkheden die staan te popelen om zich in jouw leventje te nestelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s