62. Cadeautjes-kater

Nu we de meeste feesten zo stilaan achter de rug hebben is het tijd om eens met een kritische blik naar de cadeautjes die je gekregen hebt te kijken. Kreeg je geld, denk dan goed na en besteed het goed 🙂 Vergeet ook waardebonnen niet in te ruilen (naar schatting worden meer dan 10% van de waardebonnen nooit ingeruild… Maar kreeg je een echt cadeautje en ben je daar stiekem niet zo blij mee, probeer dan toch een mooie toekomst voor je cadeautje te zoeken en spoel die cadeautjes-kater weg met iets dat je in de plaats koopt.

Er zijn verschillende opties:

  • misschien zat er een bonnetje bij ja cadeau, waardoor je het nog kon inruilen als je er niet zo blij mee was, let dan op binnen welke periode je de tijd hebt om nog iets anders te gaan kiezen
  • je kan het naar de kringloopwinkel brengen waar andere mensen het aan een lagere prijs kunnen kopen en er misschien heel blij mee zijn
  • je kan het gewoon weggeven, aan een familielid, een vriendin, of waarom niet: een dakloze (ik passeer er in Brussel dagelijks zo veel dat die gedachte wel eens in je opkomt, maar geef hen natuurlijk geen onnuttige luxeproducten)
  • je kan het natuurlijk ook verkopen op www.2dehands.be , www.kapaza.be of www.ebay.be

Onder andere Het Laatste Nieuws kopte al de dag na Kerstmis dat Vlaanderen zijn kerstcadeaus massaal verkoopt op zoekertjessites. Ik heb naar aanleiding van de solden ook een heel aantal dingen verkocht die hier eigenlijk op ons appartement stof stonden te pakken zonder dat ze ooit gebruikt werden. Een heel fijn extraatje dat ik kan benutten tijdens de solden!

Wat ook een leuk idee is voor een eventueel laat nieuwjaarsfeestje met vrienden: maak een “Stop de band ronde” met allemaal tweedehands cadeautjes. Eventueel kan je een bepaald richtbedrag afspreken voor het cadeautje. Pak alle cadeautjes in laagjes in en geef de cadeautjesbal door, zo krijg je een cadeautje waar iemand anders misschien helemaal niets meer mee doet, maar dat jou misschien wel blij maakt.

Tot slot nog even dit: wij hebben met vrienden naampjes getrokken, maar hebben dan geprobeerd om via de vriend(in) of via de persoon zelf één of meerdere hints te krijgen. Op die manier hebben we ervoor kunnen zorgen dat iedereen eigenlijk echt een cadeautje heeft gekregen waar hij blij mee was. De verrassing is misschien iets minder groot, maar het risico dat jouw cadeautje de komende 5 jaar niet meer uit de kast komt evenzeer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s