59. Ecologische scheurkalender

Nu het einde van het jaar met rasse schreden nadert, is het tijd om eens uit te kijken naar een nieuwe kalender. Ik heb graag een kalender waar we veel op kunnen schrijven waardoor we een overzicht hebben op de maand en onze plannen. Maar zo’n kalender kan heel gemakkelijk aangevuld worden met een leuke scheurkalender, zeker als het dan ook nog eens een duurzame scheurkalender is!

Ecolife, Solidariteitsfonds en Uitgeverij Van Halewyck lanceren de eerste duurzame scheurkalender in de Benelux.  Je kan hem nu bestellen of binnen enkele weken in de boekhandel vinden.  Een heel jaar lang biedt hij weetjes en tips, elke dag opnieuw.

Zo bijvoorbeeld:

  • voor groene aankopen en verplaatsingen
  • om zuiniger te leven
  • voor lekkere vegetarische maaltijden (op donderdag veggiedag)
  • om energie en afval te besparen
  • voor originele cadeautjes

Met elke week: een weekplanner én een boodschappenlijst voor de volgende week. De kalender staat boordevol eye-openers en praktische tips voor al wie met zijn twee duurzame voeten in de realiteit staat of wil staan.. Hij volgt de seizoenen en de speciale gebeurtenissen die we volgend jaar mogen verwachten: van de Olympische Spelen, over de Week van het Bos tot Earth Hour.

Wij hebben ‘em alvast in huis gehaald en ik ben er zeker van dat enkele van de tips die hierin vermeld worden aanleiding zullen geven tot een blogpostje hier en daar. Ik vind dat dit een heel goed initiatief is dat er mee voor zorgt dat ecologisch en duurzaam leven een beetje dichter in de huiskamer komt, het een beetje concreter en haalbaarder maakt voor wie dit wel wil maar niet altijd weet hoe eraan te beginnen. Maar natuurlijk zal ook een doorwinterd duurzaam persoon nog wel eens een tip opdoen die hij nog  niet kende!

De ECOlife scheurkalender is voor 14,95 euro te koop in de betere boekhandel en Oxfam-Wereldwinkels. Bij aankopen vanaf 20 exemplaren krijg je 20% korting.

Een gedachte over “59. Ecologische scheurkalender

  1. Pingback: 68. Starten met dat weekmenu! « My Green Way of Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s