46. To buy or to borrow?

Een heel aantal zaken heb je thuis liggen, maar gebruik je zelden. Ik denk dan aan heggescharen, verticuteermachines, kampeergerief en dergelijke. Maar even goed boeken en DVD’s zijn zaken die je vaak één keer leest of bekijkt en dan toch al gauw een hele tijd opzij legt. Een goede oplossing hiervoor is dingen samenaankopen, of om beurt zaken aankopen en ze aan elkaar uitlenen.

Ik verklaar me nader:

Wanneer je een goede band hebt met (één van) je buren, zou je ervoor kunnen opteren om heggescharen, verticuteermachines en zelfs je grasmachine* samen aan te kopen. De voordelen zijn velerlei: je spaart niet alleen geld uit, je zorgt er eveneens voor dat er geen onnodige productie is geweest, je spaart ook plaats uit in je garage en toch heb je het toestel steeds snel ter beschikking. Ik ben hier persoonlijk een echte fan van en zie dat dit zeer goed werkt bij mijn ouders en hun buren. Ook voor kampeermateriaal is dit zeer aan te raden. Voorwaarde is hier dan wel dat jullie niet samen op reis gaan, dus dit vraagt een minimale inspanning qua planning. Wat je ook altijd kan doen is gewoon kamperen in een reeds ingerichte tent, zoals wij dit jaar met Vacansoleil deden.

Voor boeken of DVD’s hoeven dit niet noodzakelijk buren te zijn: vrienden die je (geregeld) ziet, kunnen de klus ook klaren 🙂 Wanneer je beurtelings een bepaald boek of DVD aankoopt en deze na gebruik uit te lenen aan de andere, druk je eveneens de prijs en heb je toch gelezen en bekeken wat je wou ! Voorwaarde is dan wel dat je geen boekenfanaat bent die graag een mooi gevulde en kleurrijke boekenkast heeft (zoals ik 😉 ), maar op termijn geraakt die zeker ook gevuld!

* even off-topic: maar wanneer jij van plan bent om een grasmachine aan te kopen, overweeg dan zeker eens een mulchmaaier! ik zal hier in de toekomst zeker nog een blogpost aan wijden, maar meer info vind je voorlopig in deze bijdrage over mulchmaaien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s