45. Dier zoekt mens

Velen onder ons hebben een huisdier waar ze ongetwijfeld heel goed voor zorgen (anders moet je er niet aan beginnen!). Maar denk vooraleer je een huisdier koopt eens na waar je dit huisdier wil kopen. Hou vooral ook rekening met de manier waarop de dieren gehuisvest zijn bij de verkoper. Wanneer je een beestje ziet dat door de verkoper (net niet) mishandeld wordt, zou je immers niet de reflex mogen hebben van het te “redden door het te kopen”. Want gegarandeerd komen er dan nieuwe beestjes in de plaats van jouw beestje, ze brengen immers geld op, en zo sponsor je mensen die niet goed voor dieren zorgen.

Wat je zeker kan overwegen is een asiel. Ik merk in mijn omgeving dat meer en meer mensen die een kat of hond willen aanschaffen, eerst eens gaan kijken of ze hun gading niet vinden in een asiel. Niet elk dier in een asiel is dermate getraumatiseerd dat het zich bij jou niet meer kan thuisvoelen. Integendeel, dieren die niet geschikt zijn om te plaatsen in gezinnen, zullen niet eens op die manier aangeboden worden.

Sinds kort hebben Melanie en Eveline een site opgestart waar je zeker ook eens een kijkje moet nemen als jij van plan bent om over te gaan tot de aankoop van een huisdier. Ze hebben – zoals ze zich op hun site omschrijven – een groot hart voor dieren en kijken liever niet de andere kant op wanneer ze de blik kruisen van een dier in nood. Ze maken geen verschil tussen leeftijd, geslacht, ras of soort en benaderen ieder levend wezen met evenveel respect. Voor alle dieren die worden binnengebracht zoeken ze een nieuwe thuis. Zijn ondertussen al de revue gepasseerd: cavia’s, eenden, ganzen, geiten, hamsters, honden, katten, kippen, konijnen, pony’s, schapen, schildpadden, varkens en vogels.

Ook ik heb bij hen reeds een syrische hamster geadopteerd. Het is een ongelooflijk schatje dat eerst een tijdje nodig heeft gehad om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar stiekem is hij zo hard in de watten gelegd door ons dat hij niet anders kon dan ons in zijn hartje sluiten (en uiteraard omgekeerd ook 🙂 ).

      

Dus, ben jij nog op zoek naar een huisdier dat je een warme thuis wil geven en wil overladen met liefde, neem dan zeker eens een kijkje op https://sites.google.com/site/dierzoektmens/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s