23. Biodiversiteit

2010 is het jaar van de biodiversiteit. Spijtiggenoeg wordt dit jaar overschaduwd door één van de grootste rampen ooit op vlak van biodiversiteit in de oceanen, er lekt namelijk nog steeds olie uit het boorgat in de Golf van Mexico, op de plaats waar enkele weken geleden een olieplatform ontplofte en zonk… Maar ook nu weer mag je niet pessimistisch zijn, je moet proberen te doen wat je kan en gewoon je steentje bijdragen. Natuurlijk moet je eerst weten wat biodiversiteit is, vooraleer je mee kan helpen:

Met meer dan 1,9 miljoen gekende soorten dieren, planten, zwammen en micro-organismen en nog een veelvoud aan onontdekte soorten, krioelt de aarde van het leven. Van de diepste delen van de oceanen, tot op de hoogste bergtoppen en zelfs in je eigen achtertuin vind je organismen in duizenden kleuren en vormen! Die grote verscheidenheid aan leven wordt biodiversiteit genoemd.

bron: www.natuurwetenschappen.be

Om te weten wat jij kan doen om je steentje bij te dragen, kan je (volledig gratis!) een heel leuk boekje bestellen, ik heb het zelf ook besteld en gebruik het zelfs nog vaak! Het heet “366 tips voor biodiversiteit” en is een echte aanrader. Je kan het bestellen door hier te klikken.

Deze campagne loopt echter niet alleen nationaal, maar ook internationaal. Hieronder kan je het campagnefilmpje van de Europese Commissie zien naar aanleiding van het jaar van de biodiversiteit. Ik vind niet alleen het filmpje, maar ook de muziek heel mooi:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s