22. Aandacht voor FSC

In een bijlage van Uit-magazine getiteld ’24 pagina’s Ecologische tips’ verscheen op de allerlaatste pagina een heel belangrijk artikel over iets dat (volgens mijn bescheiden mening) te weinig gekend is bij het brede publiek. Toch is het het zoveelste ding waarbij je milieubewust en duurzaam kan consumeren zonder meer te moeten betalen of in te boeten op kwaliteit of esthetiek. Het gaat om FSC-hout. Tegenwoordig moet je in sommige winkels al erg zoeken naar producten die niet van FSC-hout zijn, maar dat is een extra reden om zeker geen hout te kopen dat dit label niet draagt.

Ga op zoek naar (tuin)hout met het FSC-label. FSC staat voor ‘Forest Stewardship Council‘ en streeft naar verantwoord bosbeheer wereldwijd. Het hout van producten met dit label werd dus niet illegaal in tropische wouden gekapt maar bewust en verantwoord gerooid. Producten met het FSC-label zijn gegarandeerd afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en hebben een ecologische meerwaarde.

bron: Uit-magazine

Maar niet alleen hout, uiteraard ook papier en karton kunnen een dergelijk label hebben. Vaak geven bedrijven hier het goede voorbeeld, zoals bijvoorbeeld Colruyt. Sinds 2009 dragen de kastickets van de Groep Colruyt het FSC-label. Met meer dan 110 miljoen FSC gelabelde kastickets per jaar zorgt Colruyt hiermee alvast voor een stevige Belgische primeur. Wanneer je de volgende keer hout, papier of karton voor eender welk gebruik koopt, kijk dan toch even naar dit label. Het is een zeer kleine moeite, die een groot verschil maakt!

Je kan de volledige bijlage hier consulteren (doorklikken op Groenbewaarbijlage maart 2010). Voor meer info kan je terecht op www.fsc.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s