21. Verantwoord huisdieren houden

Misschien niet direct een ‘groen’ topic, maar desalniettemin heel belangrijk. Mensen met een groen hart zullen misschien eerder overgaan tot de aankoop van een huisdier en daarom wil ik dit toch ook even aan bod laten komen.

Het (Nederlandse) Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) heeft een huisdierenbijsluiter gemaakt, zodanig dat je per huisdier kan kijken wat de vereisten zijn en wat je te wachten staat. Al te vaak (ook in mijn omgeving) wordt er al te lichtzinnig omgesprongen met de aankoop van een huisdier, zonder de noden van het dier volledig te vervullen (soms zelfs zonder het te beseffen en met goede bedoelingen). Ik vind dat àls je een huisdier hebt, je er supergoed zorg voor moet dragen, het is immers volledig afhankelijk van jouw willekeur.

Op de site van het LICG kan je doorklikken naar Huisdierenbijsluiters en daar vind je ze terug, netjes gerangschikt volgens zoogdieren, vogels, vissen, reptielen, amfibieën en ongewervelden. Je kan telkens de pdf opslaan van de huisdierenbijsluiter van jouw huisdier en er zo voor zorgen dat je ook op latere momenten nog eens even een kijkje kan nemen. Ook zeker de moeite waard is het tabblad Huisdierenthema’s. Hieronder vind je meer info over vanalles in verband met huisdieren: van onder andere de aanschaf van een huisdier, tot allergie en de verzekering ervan.

3 gedachtes over “21. Verantwoord huisdieren houden

  1. Wat een leuk en verantwoord stukje! Ik vind de Huisdierenbijsluiters een heel goed initiatief. Ook in mijn omgeving merk ik dat veel mensen heel lichtzinnig denken over het houden van een huisdier. Erg jammer, want het dier is natuurlijk altijd de dupe..

    • Dank je wel! Ik zie op je blog dat je ook huisdieren hebt en een dierenliefhebber bent 🙂
      Je kan denk ik niet meer doen dan de mensen in je omgeving erop wijzen wanneer ze (misschien onbewust) hun huisdier niet goed genoeg verzorgen… Alleen is het niet altijd eenvoudig om dat te zeggen zonder dat die persoon het persoonlijk opneemt!
      Maar elke dierenliefhebber die wél z’n best doet is er al weer eentje meer, om toch positief te eindigen 😉

  2. Pingback: I’ve read all the books on your shelves and in all your nooks. « From the yellow windows of the last train.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s