16. Hoe duurzaam consumeren?

Hieronder vind je een heleboel links die je kunnen helpen bij het bepalen van wat je zal consumeren. Uiteraard is het niet uitvoerbaar om dat voor elk product te doen, maar het kan soms wel verhelderend werken wanneer je ‘overspoeld’ wordt met de greenwashing*-technieken van bedrijven.

(* dit is het groener of maatschappelijk verantwoorder voordoen van een bedrijf of organisatie dan dat deze daadwerkelijk is. Deze organisatie doet zich voor alsof zij weloverwogen met het milieu en/of andere maatschappelijke thema’s omgaat, maar dit blijkt vaak niet meer dan ‘een likje verf’. bron: wikipedia)

 • www.milieukoopwijzer.be
  Dit is een pareltje van een site: supergestructureerd en je leert er enorm veel mee bij. Je kan zeer snel en efficiënt te weten komen welke aankoop de beste is. De site is opgedeeld in verschillende categorieën, namelijk: drank & dranktoestellen, papier & papierwaren, kantoormateriaal, voeding, schoonmaak, duurzaam watergebruik, verlichting
 • www.producttest.be
  Het model stelt u een aantal vragen over het product dat u wenst te beoordelen. Hebt u die beantwoord? Dan toont het een grafiek, die de milieuprestaties van de beoordeelde producten weergeeft. Deze score maakt een vergelijking tussen verschillende producten of producttypes mogelijk. Meteen hebt u ook een gebruiksvriendelijk houvast bij nieuwe bestellingen.
 • www.ecoscore.be
  Op deze site kan u de ecoscore van nieuwe en oude voertuigen terugvinden. De ecoscore laat toe om de milieuprestaties van een voertuig in te schatten door rekening te houden met de belangrijkste milieu-impacten die het voertuig veroorzaakt. Aan elk voertuig kan een ecoscore toegekend worden tussen 0 en 100. Hoe dichter een voertuig bij 100 komt, hoe milieuvriendelijker het is.
 • www.gidsvoorduurzameaankopen.be
  De meeste op de markt verkrijgbare producten en diensten bestaan ook in duurzame varianten. Door te verwijzen naar kwaliteitsvolle labels en duurzame criteria geeft deze gids een antwoord op de vraag: “Wat is een duurzaam product of dienst
 • http://ec.europa.eu/environment/gpp/pdf/toolkit/gpp_introduction_nl.pdf
  Dit is een Green Public Procurement (GPP) Training Toolkit, deze voorstelling toont nog eens welke kracht de consument heeft wanneer hij (niet noodzakelijk) op grote schaal kiest voor groene, duurzame producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s