3. Milieuvriendelijke poetsproducten

Veel mensen – waaronder mijn ouders – houden vast aan hun traditionele poetsproducten omwille van uiteenlopende redenen. Maar wat velen niet beseffen is dat ze hiermee een grote impact hebben op het milieu. Eerst en vooral het buiten-milieu: alle schadelijke stoffen belanden via de gootsteen immers al dan niet rechtstreeks in het grondwater terecht. Daarnaast zijn zulke stoffen ook schadelijk voor het binnen-milieu: bij het gebruik van sommige schoonmaakmiddelen komen stoffen vrij die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bijvoorbeeld de geurstoffen in sommige producten prikkelen de longen, waardoor sommige mensen het benauwd krijgen.

Het is dus om diverse redenen belangrijk om te kiezen voor een milieuvriendelijk poetsproduct. Daarom heb ik op mijn studio geen enkel ander poetsproduct dan een milieuvriendelijk poetsproduct, in mijn geval van het merk Ecover. Ecover is actief in de ontwikkeling en de productie van ecologische was- en reinigingsmiddelen. Het succes van Ecover is gebaseerd op twee factoren: de efficiëntie van het gamma – die niet moet onderdoen voor die van de conventionele merken – en de consequente ecologische aanpak, met eerbied voor mens, dier en milieu.

Op hun website kom je heel wat te weten. Je kan er hun missie nalezen of bijvoorbeeld  hun gamma eens bekijken. Ook de moeite waard is hun website “Het gezonde huis” waar je heel wat tips vind om het binnenklimaat van je huis te verbeteren zonder in te boeten op hygiëne. Ik ben echt wel overtuigd van hun producten die zeer efficiënt zijn en geen impact hebben op het milieu. En nu is dus ook de ultieme test geslaagd: langzaam maar zeker vind je in de kasten van mijn ouders ook milieuvriendelijke poetsproducten.

En… voor wat het waard is… het zijn heel erg leuke flessen met leuke, frisse kleuren die je keuken meteen al wat kleur geven 😉

Tot slot kan je de flessen ook hervullen. Dit doe je op twee manieren:

– Je koopt een navulverpakking (die bestaat er onder andere voor de handzeep)

– Je neemt je lege fles naar een refill point en tapt daar je fles weer vol. Dit kan je nog niet overal, en zeker in supermarkten zal dit nog niet voor direct zijn aangezien er dan geen/minder controle mogelijk is. Ik heb er alvast één gevonden in Geel, maar ik zal eens proberen achterhalen waar er nog zijn. Je spaart zo in elk geval weer geld uit aangezien je korting krijgt als je gewoon hervult in plaats van een nieuwe fles koopt. Weeral een bewijs dat duurzaam leven niet duur hoeft te zijn 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s