1. Hennepstrooisel

Wanneer je een klein huisdier hebt, is de kans groot dat je houtkrullen gebruikt als bodembedekker. Het grote probleem is dat hiervoor dus bomen moeten gekapt worden en dat het heel erg zonde is om dat dan gewoon in de kooi van je huisdier te leggen. Daarom bestaat er nu al een tijdje een zeer waardig alternatief, namelijk hennepstrooisel.

Je kan kiezen voor Hennepstrooisel of voor Aubiose. Aubiose wordt gewonnen uit de zachte kern van de hennepplant. Aubiose is schoon en ontdaan van stof. Aubiose werkt als een natuurlijke spons. Aubiose heeft een hoge isolatiewaarde. Je kan deze onder andere krijgen bij Tom&Co of bij Aveve. Doordat het materiaal zo stofvrij is, is het zeer geschikt om als bodembedekking voor huisdieren te gebruiken. Mijn hamsters zijn er in elk geval altijd heel blij mee geweest.

Maar wat is hennepstrooisel nu juist? Hennepstrooisel komt van hennephout, dat is boomvrij hout met een hoog absorptievermogen. Voor hennephout zijn geen bomen gekapt. Hennep wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden en insecticiden. Het voordeel is dat men deze plant zo’n drie keer per jaar kan oogsten. Hennep is één van de meest veelbelovende planten, vandaag de dag zijn er al over de 25000 verschillende verwerkingsmogelijkheden voor hennep. Een ander voordeel is dat je het restproduct (wanneer je de kooi proper maakt) gewoon in de GFT- of compostbak kan gooien.

En heeft dat nu iets met drugs te maken? Neen, dat is een zeer groot misverstand. Het is wel degelijk dezelfde plant waarvan ook wiet, marihuana en hasj worden gemaakt. het hangt af van het THC-gehalte (de psycho-actieve stof waarvan je high wordt). Het zijn de niet-psychoactieve cannabissoorten die worden geteeld als een bron van vezels, hout en zaden. Na bewerking worden die onderdelen van de cannabisplant toegepast in tal van industriële producten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s