2. Ecopop

Afgelopen weekend zijn we naar de Ecopop beurs in Kortrijk geweest. Dankzij een bon in Weekend Knack konden we daar gratis heen. Uiteraard zijn we met het openbaar vervoer gegaan, de beurs ging door in Kortrijk Xpo en was gemakkelijk bereikbaar.

Wat voor veel mensen een vaag begrip is, is voor anderen heel concreet. Ecologie en biologisch is onder andere groen vervoer, biologische voeding, ecologische producten en toestellen, ecologisch schoonmaken en verzorgen, en natuurlijk nog veel meer. Het is dan ook heel interessant om al deze diensten en producten eens samen op één beurs terug te vinden. Heel wat mensen gingen ideetjes opdoen of leren over alternatieve producten. De beurs was iets minder groot dan we verwacht hadden, maar was desalniettemin heel interessant. We hebben enorm veel bijgeleerd en nieuwe bedrijven en producten (beter) leren kennen. Enkele zaken waarmee we kennis hebben kunnen maken zullen hier waarschijnlijk nog besproken worden, maar eerst gaan we die natuurlijk zelf eens uittesten!

Hier kan je enkele persknipsels lezen naar aanleiding van deze beurs. Dit is het verslagje dat ze zelf na afloop schreven:

Afgelopen weekend zakten bijna 3000 bezoekers af naar de eerste editie van ECOPOP! Ze troffen er meer dan 60 gemotiveerde standhouders die vol overgave hun eco- en bio- producten en diensten presenteerden, ze konden luisteren naar meer dan 20 lezingen, ze fietsten elektrisch op ons fietsparcours, ze volgden een kookdemo, ze pikten een klimaatfilm mee in onze ECOPOP-bioscoop of ze ruilden hun kleren op de Swishing stand. We hoorden enkel enthousiaste reacties en de standhouders waren heel tevreden. Meer dan reden genoeg dus om vanaf vandaag te werken aan ECOPOP 2011. Bezoek onze website de komende dagen en weken om foto’s en filmpjes van ECOPOP te bekijken en de eerste nieuwtjes te ontdekken over ECOPOP 2011!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s